Новини

17 Серпня, 2023 р., 15:47
Для успішної реєстрації пРРО треба знати та мати:
17 Серпня, 2023 р., 13:11
  Законом України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачено такі види страхових виплат внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання: допомога по тимчасовій непрацездатності – виплачується у розмірі 100 % середньої заробітної плати (перші 17 днів за рахунок коштів страхувальника, з 18 дня – за рахунок коштів соціального страхування); одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності – призначається на підставі висновку МСЕК, розмір визначається в залежності від ступеня втрати професійної працездатності із розрахунку 7 мінімальних заробітних плат*, встановлених законом на день настання права на страхову виплату; щомісячні страхові виплати – встановлюються відповідно до ступеня втрати професійної працездатності виходячи із середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку. Мінімальний розмір призначеної щомісячної виплати потерпілому в перерахунку на 100% втрати працездатності не може бути меншим мінімальної заробітної плати*. Максимальний розмір – не повинен перевищувати чотири мінімальні заробітні плати*; виплати у разі тимчасового переведення на легшу, нижчеоплачувану роботу – за потерпілим зберігається його середньомісячна заробітна плата на строк, визначений ЛКК або МСЕК (перші 14 днів доплата здійснюється за рахунок коштів страхувальника, починаючи з 15 дня – за рахунок коштів соціального страхування); щомісячні страхові виплати потерпілому, який проходить професійне навчання або перекваліфікацію (якщо з часу встановлення ступеня втрати професійної працездатності минуло не більше одного року) в розмірі середньомісячної заробітної плати протягом строку, визначеного для професійного навчання чи перекваліфікації; щомісячні виплати дитині, яка народилася з інвалідністю, внаслідок травмування на виробництві або професійного захворювання її матері під час вагітності; здійснюються до досягнення дитиною 18 років, або до закінчення навчання, але не більш як до досягнення 23 років. До 18 років виплати здійснюються у розмірі державної допомоги дітям з інвалідністю, після 18 років – у розмірі середньомісячної заробітної плати, що склалася на території області (міста) проживання таких осіб, але не менше від середньомісячної заробітної плати в країні на день набуття права на виплату; компенсація потерпілому та особі, яка його супроводжує, вартості проїзду до місця лікування та/або реабілітації і у зворотному напрямку; страхові виплати непрацездатним членам сім’ї у разі смерті потерпілого: – одноразова допомога сім’ї (у розмірі 40 розмірів мінімальної заробітної плати* на день настання права на страхову виплату);
17 Серпня, 2023 р., 13:04
  Вже проведено картування відповідних сервісів: з’ясовано, хто та де їх здійснює. В половині областей готові також результати анкетування потенційних отримувачів цих послуг. Тепер важливий етап зіставлення двох досліджень, аби зрозуміти, де саме потрібні удосконалення та посилення надання допомоги.
17 Серпня, 2023 р., 10:46
Під час навчань планується відпрацювання практичних заходів з евакуації населення із зон умовного радіаційного зараження, ліквідації наслідків пожеж та ракетних ударів. У ході відпрацювання можливе обмеження руху транспортних засобів по дорогах регіонального та місцевого значення на території Вознесенського району. «Наголошуємо, що всі заходи носять НАВЧАЛЬНИЙ характер. Просимо зберігати спокій. Перепрошуємо за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння», - йдеться у повідомленні.
17 Серпня, 2023 р., 10:44
  Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо:
17 Серпня, 2023 р., 09:48
Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує про необхідність дотримання діючого законодавства про харчові продукти на всіх етапах поводження.
17 Серпня, 2023 р., 09:33
     Мінветеранів через інформаційний портал Е-ветеран https://eveteran.gov.ua приймає заяви на конкурсний відбір кандидатів на посади помічників ветерана у межах пілотного проєкту. Експеримент триває у Миколаївській, Вінницькій, Дніпропетровській та Львівській областях.
17 Серпня, 2023 р., 09:30
 У школі діти вчаться будувати контакти, вирішувати конфлікти, лідирувати та підкорятися. Це найбільше місце соціалізації, де дитина отримує першу (і не завжди добру) систему оцінки. І не лише знань, а й себе як особистості. На ментальне здоров’я учнів це впливає по-різному. І дуже важливо не помітити і вчасно відреагувати булінг. Що для цього потрібно   Створити систему обізнаності Насамперед у школі повинні розуміти, що таке булінг. І вчителі, і діти. Педагоги зобов’язані помічати такі прояви одразу. А школярі мають знати: коли над однокласником сміються інші, називають його неприємними словами, кріплять на спину стікери – це вже ознаки булінгу.  Перекрити джерела булінгу На жаль, часом самі вчителі стають провідниками непрямого булінгу. Пропонують близькі до цього поведінкові моделі: знецінення, систематичні образи. І тут почати треба з навчання. Люди мають знати, що вони роблять не так, і як поводитися правильно.  Дотримуватися нульової толерантності Недопустимо, щоб у школі говорили: «Це ж діти, вони по-своєму розберуться». Або що учням потрібні навички вирішення конфліктів і ситуація минеться. Школа має бути активною, а втручання – миттєвим. «Говорити треба з усіма: з булером, з тим, на кого він націлився, з батьками, з класом. У нас і досі діють стереотипи про ябеду. Але не мовчати – це нормально. Ти робиш добру справу, щоб булінг не ширився далі. До того ж, поведінкові розлади у разі вчасного втручання гарно піддаються корекції. Дітям треба дати здоровий спосіб отримати те, чого вони прагнуть. Уваги, лідерства, добрих стосунків, коло друзів і так далі. Тому настільки важливі програми навичок взаємодії: як будувати дружбу, як давати зворотний зв'язок, як критикувати чи підтримувати», – зазначила у прямому ефірі на сторінці ГО «Безбар'єрність» та Координаційний центр КМУ / Mental Health UA докторка психологічних наук, голова Національного комітету EuroPsy, психотерапевтка Вікторія Горбунова.  Цикл ефірів з фахівцями відбувається у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська. Більше про підтримку себе та людей поруч – на https://bf.in.ua/turbota #тияк #mentalhealth #психічнездоровя #bezbariernist
16 Серпня, 2023 р., 13:41
Державна податкова служба України повідомляє, що починаючи з 01.08.2023 суб’єкти господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь