Новини

06 Вересня, 2023 р., 11:50
Згідно статті 36 Закону України від 09.07.2023 № 1058-ІV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника мають непрацездатні члени сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні. До непрацездатних членів сім’ї  відносяться, зокрема дружина (чоловік), якщо досягли пенсійного віку або являються інвалідами. До членів сім’ї, які вважаються такими, що були на утриманні померлого годувальника, відноситься дружина (чоловік), якщо:
06 Вересня, 2023 р., 08:56
Триває розвиток експериментального проєкту з розбудови в Україні інституту помічника ветерана в чотирьох областях держави за ініціативи ветеранського відомства. Позаду – більша частина своєрідного селекційного його періоду, що мав відібрати гідних кандидатів, спроможних пройти навчання та якісно виконати місію із супроводу процесу повернення військових людей до цивільного життя.
05 Вересня, 2023 р., 16:29
  Сором, відчуття провини, самотності, неспроможності — це можливі наслідки тривалого стресу. Початок навчального року може посилювати ці стани, і зараз діти особливо потребуватимуть нашої підтримки.
05 Вересня, 2023 р., 13:32
   Ми звикли говорити про стрес як про явище на рівні емоцій. Наче поганий настрій Хіба це здатне завдати реальної шкоди? Тому, коли щодня без причини болять ноги, стає важко ковтати або різко падає зір, ми можемо навіть не допускати, що це сигнали психіки, а не фізичні хвороби. Навіть особливості поведінки, які ми можемо вважати рисами свого характеру, теж часом виявляються результатом постійних стресу й тривоги.
05 Вересня, 2023 р., 13:17
Організація БФ “Право на захист”, окрім широкого спектру матеріальних та нематеріальних видів допомоги внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали від військових дій, також є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН). Розмір допомоги складає 2220 грн на одну особу на місяць та виплачується за три місяці.
05 Вересня, 2023 р., 08:49
У Центрі ветеранського розвитку, що цього літа відкрито на базі Чорноморського національного університету ім. П. Могили в Миколаєві, відбувся дебютний випуск слухачів тритижневих курсів з підготовки помічників ветерана, які працюватимуть в сервісних офісах громад у межах ініціативи Мінветеранів з розбудови системи повернення військовослужбовців від військової кар’єри до цивільного життя. Значний вклад - як ресурсний, так і організаційний - у старт роботи згаданого Центру та забезпечення всім необхідним навчального процесу для підготовки помічників ветерана внесла команда Миколаївської обласної військової адміністрації.
04 Вересня, 2023 р., 15:52
         Благодатненська сільська рада Первомайського  району Миколаївської  області відповідно до статті 11 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», постанови Кабінету Міністрів України від 04 серпня 2023 року № 812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб» повідомляє  про формування складу Ради з питань  внутрішньо переміщених осіб при Благодатненській  сільській раді.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь