Новини

16 Листопада, 2023 р., 13:49
Річард Гір, голлівудський актор і громадський активіст, під час Третього Саміту перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen – про підліткові труднощі та про те, як акторське мистецтво допомогло йому опанувати емоції та зрозуміти шлях до власного ментального здоров’я   «Я був типовим підлітком. Не зовсім розумів, хто я, чого хочу, який вигляд матиме моя дорога у цьому житті. Я відчував невпевненість, незахищеність, а ще – деякий дисонанс між власними досвідом і розумінням – і тим, що мені нав’язували. Я бачив, що світ не такий, як мені говорять. І це від початку принесло чимало проблем. Згодом я прийшов до професії, яка дозволила мені задіяти всі свої почуття. Навіть такі, як самотність, ізольованість, відокремленість. Я зрозумів, що такі речі притаманні тією чи іншою мірою усім людям. Акторське мистецтво дозволило зосередитися і краще зрозуміти власне ментальне здоров'я. А ще – допомогло вивчати свідомість та розуміти, як працюють мої емоції. Ми всі опиняємося в ситуаціях, коли певної миті можемо піддатися ненависті та злості. От зараз Україна проходить надзвичайно важливий і складний етап своєї історії. Можна скоритися цьому болю. А можна подивитися по-іншому, розкрити серце та дати собі можливість більш широко зрозуміти світ».  Саміт перших леді та джентльменів був започаткований‌ першою леді України Олена Зеленська у 2021 році як міжнародна платформа для обміну досвідом та реалізації спільних проєктів у гуманітарній, культурній, освітній та медичній сферах. Тема Третього Саміту – «Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього». #flgsummit2023 #тия
16 Листопада, 2023 р., 10:09
 16 листопада на Алеї пам’яті в Семенівці відбулося відкриття портрету загиблого героя – Дегтяра Сергія Івановича. Захід був приурочений до поминального обіду на 40 днів смерті солдата.
16 Листопада, 2023 р., 09:29
За ініціативою першої леді Олена Зеленська створено Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?». Місія проєкту – зробити піклування про ментальне здоров’я щоденною звичкою для українців.
15 Листопада, 2023 р., 12:28
  Дайте дитині на вибір олівець чи фломастер, і нехай вона візьме його просто в кулак. Дитина має буквально малювати каляки-маляки — будь-які форми, з будь-якими інтенсивністю та натиском.
15 Листопада, 2023 р., 11:06
  «Варто битись і підводитись варто,
15 Листопада, 2023 р., 11:03
  Ті, кому є на кого покластися у складних ситуаціях, легше переживають стрес. У випадку з дітьми важливий тип стосунків, що зветься «надійна прив’язаність». У них дітей приймають такими, які вони є, — з усіма їхніми емоціями, недоліками, піклуються, забезпечують близькість і надійність.
15 Листопада, 2023 р., 11:02
  Усвідомити, що психіка похитнулася, і вказати на це самому собі буває доволі складно. Та все ж ми помічаємо власну розгубленість чи бажання кричати й трощити все навколо через якусь дрібницю. Ми розуміємо, що щось не так, бо ми — дорослі.
13 Листопада, 2023 р., 15:16
  «Ми реально стоїмо в ситуації, у якій із кожним днем, що триває війна, у нас буде більше досвідів, із якими треба буде розбиратися. Тому що в нас у суспільстві немає загалом культури проговорювань некомфортних речей. Дуже часто люди, на яких ми сподіваємося, спираємося, поводять себе, як колись про мене так казав мій колега, – «інфантильний підліток, який ухвалює кадрові рішення»
13 Листопада, 2023 р., 15:15
  Національний портал з імунізації створений для потреб медиків, студентів, фармацевтів, педагогів та громадськості. І передусім батьків, які планують вакцинацію своїх дітей і прагнуть дізнатися більше про ефективність вакцин, епідеміологічну ситуацію, графік щеплень тощо.
13 Листопада, 2023 р., 09:58
Кому дзвонити, коли зле? Яку лінію краще обрати? Це справді безкоштовно? Розповідаємо про лінії психологічної допомоги.  

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь