Новини
20 Липня, 2021 р., 11:03
З 01.07.2021 органами Пенсійного фонду України в Миколаївській області проведено перерахунок пенсії відповідно до частини 3 статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в зв’язку із зміною розміру прожиткового мінімуму .
20 Липня, 2021 р., 10:47
Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області доводить до відому господарів собак та кішок наступну інформацію щодо дослідження титру антитіл в сироватках крові собак і кішок до збудника сказу після щеплення.
19 Липня, 2021 р., 10:35
16 липня 2021 року набрала чинності стаття 26 Закону України від 25 квітня 2019 року № 2704-УІП «Про забезпечення функціонування української мови як державної», відповідно до якої видавці, внесені до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції, зобов’язані видавати державною мовою не менше 50 відсотків усіх назв книжкових видань, виданих ними упродовж відповідного календарного року.
15 Липня, 2021 р., 13:47
З 01.07.2021 ДПС спільно з Держпраці розпочато кампанію з детінізації трудових відносин.
ДПС забезпечує інформаційну підтримку, надаючи Держпраці переліки суб’єктів господарювання, які
мають найбільші ризики використання незадекларованої праці.
І така співпраця дає свої результати. Станом на 05.07.2021 Держпраці вже виявлено 336 найманих
працівників не оформлених належним чином.
Шановні платники податків!
Якщо Ви:
- призначаєте на посаду особу з певними обов’язками;
- визначаєте режим роботи особи та її робочий час;
- сплачуєте фіксовану заробітну плату;
- платите за процес праці, а не результат, Ви є роботодавцем, а така особа – працівником, з яким
необхідно оформити трудові відносини.
Своєчасне оформлення трудових відносин – це запорука фінансової стабільності Вашого бізнесу. До
того ж, фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують
витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до
законодавства.
14 Липня, 2021 р., 10:12
На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України,
затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р.
No 471, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх
вільно набути», Міністерство цифрової трансформації запустило національну
онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі
доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua.
На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати
цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали. Наразі, на
платформі доступний новий онлайн серіал «Як громаді стати цифровою»
(https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities)
Серіал призначений для публічних службовців, яким не байдужий
розвиток ІТ у своїй громаді. Слухачі отримають покрокові інструкції та
рекомендації, як побудувати присутність громади в мережі та налагодити робочі
процеси онлайн. Курс складається з 8 відео з вичерпною інформацією про
аспекти цифровізації на рівні територіальної громади. Та допоможе
систематизувати знання з цифрової трансформації та сформувати фундамент для
подальших дій. У результаті проходження навчання учасники отримають
сертифікат із зазначенням кредитів обсягом 0,2 ЄКТС.
А також повідомляємо, що Міністерство цифрової трансформації України
запустило на порталі Дія.Цифрова освіта оновлений національний тест на
цифрову грамотність — Цифрограм 2.0.та 3 спеціалізовані тести: Цифрограм
для вчителів, Цифрограм для держслужбовців та Цифрограм для медиків.
За основу для Цифрограм 2.0 було взято адаптовану Рамку цифрових
компетентностей для громадян України (https://osvita.diia.gov.ua/uploads/0/1824-
for_citizens.pdf), яку було створено українськими експертами на основі
європейської концептуально-еталонної Рамки цифрових компетентностей для
громадян ЄС (DigComp 2.1.).
14 Липня, 2021 р., 10:11
Морозиво – це ласощі від яких не відмовиться практично жодна людина у світі попри
вік, стать і національність. Високопоживний смачний харчовий продукт, який виробляють
в переважно спеціалізованих цехах і на фабриках при холодильних комбінатах, на
молочних підприємствах. Крім того, безпосередньо в ресторанах, їдальнях і кафе
виготовляють м’яке морозиво. Проте слід зауважити, найважливіший показник на
етикетці морозива на який необхідно звернути увагу - це маркування ДСТУ Для морозива
є три стандарти:
- ДСТУ 4733:2007- морозиво на молочній основі (молочне, вершкове і пломбір)
повинно виготовлятися винятково з молока та продуктів його переробки, без
застосування будь-яких жирів та білків немолочного походження;
- ДСТУ 4734:2007 – виготовляється на основі плодово-ягідної або овочевої сировини
з додаванням цукрового сиропу, натуральних барвників, ароматизаторів та інших
необхідних для виробництва інгредієнтів;
- ДСТУ 4735:2007 – виготовляють з комбінованим складом сировини і випускають із
частковою заміною молочної сировини на компоненти рослинного походження
(рослинні жири).
Відповідно до ДСТУ 4735:2007, пункту 5.4.1 маркування повинно містити наступну
інформацію:
- найменування морозива;
- найменування і місцезнаходження виробника (юридична адреса, із зазначенням країни і,
при розбіжності з юридичною адресою, адреса виробництва );
- товарний знак виробника (при наявності);
- склад морозива;
- харчові добавки, ароматизатори, інгредієнти з генетично модифікованих джерел (при
їхньому застосуванні);
- масу нетто;
14 Липня, 2021 р., 10:10
Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в
Миколаївській області доводить до Вашого відому інформацію щодо
можливості застосування спрощеного підходу у розробці процедур,
заснованих на принципах НАССР.
Відповідно до вимог ч. 4 ст. 21 Закону України «Про основні принципи та
вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Міністерства
аграрної політики та продовольства України «Про затвердження вимог щодо
розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур,
заснованих на принципах Системи управління безпечності харчових
продуктів (НАССР)» від 01.10.2012 №590 можна виділити наступні варіанти
спрощеного підходу до впровадження принципів НАССР:
- за результатами проведеного аналізу небезпечних факторів визначено
відсутність критичних точок, дотримання загальних гігієнічних вимог
щодо поводження з харчовими продуктами. У такому випадку
оператор ринку застосовує принцип НАССР №1, а принципи НАССР
№ 2, 3, 4, 5 не використовується. Однак відповідальністю оператора
ринку є розробка процедур, які повинні застосовуватися на постійній
основі, з метою перевірки результативності заходів (верифікація)
Тобто, застосування принципу НАССР №6 для перевірки
07 Липня, 2021 р., 16:52
“Розумні” технології на службі громадян
05 Липня, 2021 р., 15:58
Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє про наступне.