За продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім особам передбачено штраф

Дата: 15.05.2024 17:57
Кількість переглядів: 630

На даний час на території Благодатненської сільської  територіальної громади мають місце випадки продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

В котре наголошуємо, що відповідно до ч. 2 ст. 156 КУпАП  порушення працівником підприємства (організації) торгівлі правил торгівлі алкогольними виробами, зокрема, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особі, яка не досягла повноліття тягне за собою адміністративне покарання у вигляді штрафу.

З метою зосередження уваги громадськості на проблему продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім особам, посилення відповідальності за втягування дітей та молоді до вживання алкоголю і тютюну нагадуємо, що законодавством України заборонено продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли повноліття.

Продавець алкогольних напоїв або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який їх купує, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем відповідного віку. У разі відмови покупця надати такий документ продаж такій особі забороняється.

Продаж неповнолітнім особам алкогольних та тютюнових виробів є злочином, за яке законом передбачена відповідальність – на даний час від 400 до 800 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 6 800 грн. до 13 600 грн.).

Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь