На Миколаївщині проведено тренінг з надання першої психологічної допомоги та правил взаємодії з ветеранами

Дата: 14.02.2024 09:11
Кількість переглядів: 38

 

Фото без описуУ вівторок, 13 лютого, у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» для місцевих медіа Миколаївщини проведено тренінг з надання першої психологічної допомоги, базових навичок стресостійкості та правил взаємодії з ветеранами.

 

Тренінг відбувся з метою підвищення рівня обізнаності населення у напрямку надання психічної та психологічної підтримки в стресових ситуаціях та при високому рівні психологічного навантаження в умовах реалій сьогодення.

 

Так, психолог Південного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Вікторія Філіпенко поділилася з присутніми корисними порадами щодо підтримки військовослужбовців, звільнених військовополонених, родин загиблих героїв та зниклих безвісти тощо у випадку панічних атак та інших проявів високого нервового збудження.

 

«Задля того, аби ще більше не нашкодити людині, важливо розуміти, чи під силу вам самостійно надати їй психологічну підтримку. Якщо ні - краще звернутися по допомогу до того, хто це може зробити», - зазначила вона.

 

Також, разом з координаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» у Миколаївській області Русланою Омелянчук, тренерки розповіли учасникам тренінгу про ефективні техніки самодопомоги для стабілізування власного емоційного самопочуття.

 

«Нагадаю, що всі необхідні вправи для заспокоєння та поради для стійкості зібрані в Аптечці швидкої психологічної допомоги, створеної в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Якщо ви вже володієте відповідними навичками – діліться ними з оточуючими», - наголосила Руслана Омелянчук.

 

Окрім того, координаторка повідомила, що наразі на Миколаївщині проводяться тренінги з протистояння професійному вигоранню серед працівників різних структур (представників правоохоронних органів, охорони здоров’я, громадських організацій тощо).

 

Впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO).

 

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь