Виїзна торгівля: як підготуватися

Дата: 01.02.2024 08:30
Кількість переглядів: 146

Як такого визначення «виїзна торгівля» немає. Хоча нормативні документи подеколи згадують це словосполучення, зокрема, ідеться про Порядок провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 р. № 833 (далі — Порядок № 833). Згідно з його п. 30, виїзна торгівля — це продаж товарів за межами торговельного приміщення.

На практиці під поняттям «виїзна торгівля» мається на увазі роздрібна торгівля через дрібнороздрібну торговельну мережу як одна із форм позамагазинного продажу товарів, за якої приміщення не мають торговельного залу для споживачів, товари продають через:

1) пункти некапітальної забудови — кіоски, ларі, ларки, палатки, павільйони для сезонного продажу товарів, торговельні автомати;

2) засоби пересувної мережі — автомагазини, автокафе, авторозвозки, автоцистерни, лавки-автопричепи, візки, спеціальне технологічне обладнання (низькотемпературні лотки-прилавки), розноски, лотки, столики тощо.

 

Торгівля на ринках.

 

Ринок – це суб'єкт господарювання, створений на відведеній за рішенням місцевого органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування земельній ділянці і зареєстрований в установленому порядку. Торгівлю на ринках можуть здійснювати фізичні особи - громадяни України, іноземні громадяни, особи без громадянства, суб'єкти підприємницької діяльності, а також юридичні особи незалежно від форм власності.

 

У всіх випадках торгівлі, надання послуг, ведення господарської діяльності  слід пам’ятати: якщо громадянин реалізує товари, послуги, крім продукції власного виробництва то він повинен бути зареєстрованим як суб’єкт підприємницької діяльності відповідно до чинного законодавства.

 

Переважно при торгівлі на ринках підприємці застосовують 1 групу єдиного податку, яка має свої переваги, наприклад не передбачає застосування РРО/ПРРО, але є обмеження – вона не передбачає оформлення найманих працівників.

 

Підприємці з іншими формами оподаткування за винятком 4групи з реалізацією власної сільськогосподарської продукції, та проведення торгівлі на території селі з застосуванням КОРО також мають право проводити реалізацію товарів, послуг на території ринку, але з обов’язковим застосуванням розрахункових касових апаратів, крім випадків якщо «єдинник» проводить розрахунки з покупцями виключно у безготівковій формі шляхом переказу коштів на рахунок продавця та реалізує певні ризикові групи товарів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь