Збірник матеріалів, рекомендацій і документів щодо виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії»

Дата: 30.11.2023 10:52
Кількість переглядів: 54

Як відомо, 27 липня 2023 року набув чинності Закон «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». До 27 січня 2024 року органи місцевого самоврядування мають ухвалити рішення про усунення з публічного простору маркерів російської імперської політики, а саме про перейменування топонімів у межах населених пунктів та демонтаж пам’ятників і пам’ятних знаків, які не підпадають під дію пам’яткоохоронного законодавства, а також подати до Верховної Ради України пропозиції щодо перейменування населених пунктів.

На виконання пункту 2 статті 6 зазначеного Закону Український інститут національної пам’яті підготував Збірник матеріалів, рекомендацій і документів щодо виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Видання буде корисним посадовим особам місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, оскільки в ньому викладено правові засади і практичні вказівки щодо реалізації процедур з очищення символічного простору від імперської та комуністичної символіки.

Збірник доступний тут


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь