Болгов Валерій Олеговия (13.01.1994 р.- 10.06.2022 р.)

Дата: 10.06.2022 15:49
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Старший лейтенант Валерій Болгов,

позивний Хохол, загинув 10 червня 2022 року в районі села Богородичне Донецької області.

 28-річний офіцер разом із 8 побратимами потрапив у ворожу засідку. Була розвідка боєм. Вів групу із 12 чоловік, розділивши її на дві з дистанцією 150 метрів одна від одної. Цим самим врятував життя шести військовим. Потрапили у засідку, розпочався бій, працювали ворожі танки, артилерія, ворожа куля влучила в голову. Це був його останній бій.

 Валерій народився 13 січня 1984 року у селі Новогригорівка Миколаївської області, Благодатненської ОТГ, де пройшло його дитинство та роки школяра Новогригорівської загальноосвітньої школи. Закінчив Харківський університет повітряних сил імені Івана Кожедуба. Посилено займався спортом, був кандидатом у майстри спорту зі змішаних єдиноборств.

У 2015-му добровольцем став на захист Батьківщини, захищав територіальну цілісність України в Донецькій та Луганській областях. Добре знався на картах та техніці, читав книги про тактику ведення бою.

У 2017 році за підсумками проведення бойових стрільб отримав відзнаку «Кращий командир зенітної установки ЗУ-23». Нагороджений медалями «Учасник бойових дій», «Ветеран АТО». Але нагороди для нього не були важливими, йому було достатньо поваги і розуміння з боку особового складу.

2018 року одружений, командував ротою вогневої підтримки 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Молодий офіцер завжди дбав про свій особовий склад. Мав позивний «Хохол» і завжди повторював: «Хохли не тікають».

Посмертно старший лейтенант Болгов нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Поховали офіцера 16 червня 2022р. у рідному селі.Фото без опису           Фото без опису(Вручення нагороди сім'ї Болгова Валерія)

 

 

Архівні  фото Валери:

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

(Могила загиблого Героя на кладовищі в рідному селі Новогригорівка)

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь