Вважаєте, що депресія, стрес, панічні настрої здебільше розповсюджені в тих країнах, що тільки встали на шлях розвитку?

Дата: 16.10.2023 20:42
Кількість переглядів: 98

Фото без описуДумаєте, що ментальні проблеми стосуються лише нас?

Це не так. Точніше, це зовсім не так.

❕Ментальне здоров'я – у п’ятірці найбільших глобальних викликів сьогодення та найближчого майбутнього. Воно викликає у людей таку ж стурбованість як інфляція, зміни клімату, бідність, втрата роботи або зниження доходів. А кожен другий у світі відчуває на собі вплив розв'язаної Росією війни проти України.

📄 Все це лише частина результатів масштабного соціологічного дослідження британської компанії Alligators Digital на замовлення третього Саміту перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen.

🇨🇦 Наприклад, Канада. За всіма показниками – одна з найбільш розвинених країн. Соціальна сфера тут взагалі вважається зразковою.

🔹Однак, кожен п’ятий канадець щорічно стикається з розладами ментального здоров’я. І це завдає збитків економіці Канади на 50 мільярдів доларів.

🔸 Тому там створена комплексна система надання психосоціальної підтримки, яка здатна охопити всіх жителів на всіх етапах життя. Допомога працює на таких засадах: ніякої стигми, справедливе ставлення до всіх без виключення, своєчасна підтримка, використання доказових практик й задача не залікувати, а відновити людину.

✔️За цей процес відповідає Комісія з питань психічного здоров’я Канади. Саме з цією організацією в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» яка впроваджується за ініціативою Олена Зеленська, розпочинає співробітництво Координаційний центр КМУ / Mental Health UA. Це стало можливим завдяки домовленостям між країнами після візиту першої леді до Канади та за сприяння Посольства України в Канаді.

📍Наразі вже опрацьовується можливість проведення онлайн круглого столу, під час якого канадські фахівці представлять власну систему організації психологічної допомоги.

💬«Нам було б цікаво дізнатись про досвід Канади з впровадження сервісів саме на рівні громад. Як вони вбудовуються, яке місце вони займають в загальній системі послуг. Для нас це можливість не втрачати час, а адаптувати успішні кейси під наші потреби. Впевнена, що і канадській стороні було б цікаво дослідити стійкість українців під час війни, як люди взагалі можуть витримувати щоденний неймовірний стрес», – зазначила під час зустрічі керівниця Координаційного центру, голова ГО «Безбар'єрність» Оксана Збітнєва.

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь