У Миколаєві відбулась панельна дискусія «День ментального здоров’я»

Дата: 11.10.2023 08:59
Кількість переглядів: 68

 

Фото без описуУ вівторок, 10 жовтня, з нагоди відзначення Всесвітнього Дня Ментального здоров‘я у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї «Старофлотські казарми» відбувся захід у форматі панельної дискусії «День ментального здоров’я».

 

Учасниками дискусії стали начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та його заступник Юрій Гранатуров, очільник Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в Миколаївській області Руслана Омелянчук, радниця патронатної служби начальника військової адміністрації Миколаївської ОВА Неллі Яровенко, керівники структурних підрозділів Миколаївської ОВА, психологи та експерти. Крім того, в онлайн-режимі до заходу доєдналися начальники РВА та громад області, освітяни, лікарі, представники охорони здоров’я та соціального захисту населення в Миколаївській області.

 

Метою заходу стала популяризація Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської, нагадування про важливість ментального здоров’я так само як і фізичного, а також передання присутнім навичок піклування про ментальне здоров’я та збереження власної стійкості.

 

В онлайн-режимі з вітальним словом до присутніх звернувся начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, який наголосив на важливості та необхідності реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» в умовах сьогодення.

 

«Миколаївська область, як і інші регіони України вже пів року залучена до Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?». Сьогодні ми робимо все можливе, аби ніхто не залишався зі своїми проблемами наодинці. Надалі наша праця в цьому напрямку буде лише розширюватися. Разом до перемоги!», - сказав він.

 

Зі своєї сторони заступник начальника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров зазначив, що ментальне здоров‘я є основою повноцінного життя людини, оскільки охоплює всі сфери її існування - як сферу здоров‘я, так і сферу освіти, культури, соціального захисту населення тощо.

 

«Подолання викликів у сфері психічного здоров’я, які постали перед українцями через війну є необхідною складовою формування здорової та сильної нації. Важливим аспектом роботи в цьому напрямку є об‘єднання зусиль усіх верств населення. Тож підтримуємо один одного та працюємо на перемогу», - додав Юрій Гранатуров.

 

Регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в Миколаївській області Руслана Омелянчук нагадала про функціонування створеної в межах Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» «Аптечки психологічної допомоги». Так, за її словами, довідник стане у пригоді для кожної людини, незалежно від віку та статі. 

 

У рамках заходу обговорено пріоритетні плани та напрацювання у сфері ментального здоров’я, зокрема збереження психологічного здоров‘я учасників освітнього процесу; психологічну підтримку фахівців, які працюють у громадах; специфіку роботи військових психологів та інші питання, пов‘язані з ментальним здоров‘ям.

 

Зазначимо, що модератором заходу виступила психолог Людмила Опанасенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь