ПАМ’ЯТКА ЯК ЗАПОБІГТИ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ ПІД ЧАС НАДЗВИЧАЙНИХ ПОДІЙ!

Дата: 12.06.2023 14:31
Кількість переглядів: 218

      Інфекційні захворювання та харчові отруєння простіше попередити, а ніж потім лікувати, отже ось кроки для їх запобігання:

     Часто мийте руки, посуд і поверхні, де готується їжа. Мийте руки та робочі поверхні до, під час і після приготування їжі. Мікроби можуть залишатися на ваших руках, посуді, обробних дошках і стільниці протягом тривалого часу.

     Обов’язково кип’ятіть питну воду, особливо з джерел водопостачання, які були підтоплені, використовуйте для питних потреб воду гарантованої якості– бутильовану.

     Не купуйте продукти харчування на стихійних ринках, в невстановлених місцях. Небезпечними можуть бути будь-які продукти харчування.     

     Найчастіше небезпеку становлять сирі продукти тваринного походження, особливо сирі або без належної термічної обробки м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, сира риба. Також небезпечними можуть бути немиті фрукти та овочі. 

     Не вживайте продукти, які були підтоплені водою під час повені. Позбавтеся від них та від консервації, що була затоплена водою і отримала ушкодження.

     Все майно, що було затопленим, підлягає дезінфекції.

    Проведіть ретельне очищення та дезінфекцію забрудненого посуду і домашніх речей та прилеглої до будинку території.

     Не допускайте перехресного забруднення продуктів. Відокремлюйте сире м’ясо, птицю та яйця від готових до вживання продуктів. За можливості використовуйте окремі дошки та зберігайте сире м’ясо окремо від інших продуктів. Ретельно мийте посуд теплою водою із мийним засобом після обробки сирих продуктів харчування.

     Проводьте належну термічну обробку продуктів. Готуйте їжу до потрібної внутрішньої температури, аби знешкодити шкідливі бактерії.

Правильно зберігайте продукти харчування.

 

Пам’ятайте!
Знати – значить упередити і зберегти життя і здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь