Погодження на виїзд з України засуджених осіб

Дата: 27.02.2023 16:50
Кількість переглядів: 1401

Для отримання погодження на виїзд за межі України засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт, звільнені з випробуванням, на яких судом покладено обов'язок не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, подають до уповноваженого органу з питань пробації заяву про погодження на виїзд та долучають підтвердні документи про необхідність виїзду з України (відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я України про направлення на лікування за кордон або лист-підтвердження закордонного лікувального закладу про згоду прийняти особу на лікування або обстеження, копія довідки про смерть або копія висновку лікаря про хворобу близьких родичів, довідка з місця роботи про необхідність виїзду за кордон, копія довідки про вступ до навчального закладу, місцезнаходження якого за кордоном, підтвердні документи щодо участі в офіційних міжнародних спортивних змаганнях та навчально-тренувальних зборах, що проводяться за кордоном тощо). Якщо підтвердні документи викладені іноземною мовою, засуджена особа повинна надати переклад цих документів, здійснений суб'єктом господарювання, який має право на надання послуг перекладу.

Заява про погодження на виїзд з України розглядається уповноваженим органом з питань пробації не більше п'яти днів. У заяві засуджена особа зазначає термін, на який вона планує виїхати за кордон, та зобов'язується у разі погодження на виїзд з України повідомити уповноважений орган з питань пробації про прибуття в Україну наступного дня після спливу зазначеного терміну.

За результатами розгляду заяви про погодження на виїзд уповноваженим органом з питань пробації виноситься постанова про погодження на виїзд з України засудженої особи (відмову у погодженні). Про погодження (відмову у погодженні) на виїзд з України уповноважений орган з питань пробації інформує осіб у день винесення відповідної постанови.

Під час дії воєнного стану або загрози поширення епідемії, пандемії, надзвичайної ситуації за наявності об'єктивних обставин засуджена особа може подати заяву про погодження на виїзд з України з підтвердними документами про необхідність такого виїзду та отримати результати її розгляду з використанням технічних засобів електронних комунікацій (електронною поштою, текстовим повідомленням з використанням мобільного зв'язку).

 Уповноважений орган з питань пробації погоджує виїзд з України особам у випадках направлення їх у відрядження з місця роботи, працевлаштування за кордоном, навчання за кордоном, участі у змаганнях/зборах, потреби проходження курсу лікування або обстеження, у разі смерті або хвороби близьких родичів чи членів сім'ї, що загрожує життю хворих.

Під час дії воєнного стану погодження на виїзд з України може надаватися засудженим особам, не передбаченим абзацом першим цієї статті, з урахуванням правил перетинання державного кордону громадянами України.

У день винесення постанови про погодження на виїзд з України уповноважений орган з питань пробації інформує територіальний орган Національної поліції України за місцем розташування уповноваженого органу з питань пробації про надання дозволу на виїзд з України.

Підставою для відмови у погодженні на виїзд з України є ненадання підтвердних документів, зазначених у першому абзаці цієї статті.

 

Первомайський районний відділ №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь