Працівники пробації долучилися до написання диктанту національної єдності

Дата: 11.11.2022 15:16
Кількість переглядів: 150

Щороку тисячі українців одночасно у різних куточках України й світу пишуть радіодиктант національної єдності, який проводиться у День української писемності та мови 9 листопада, та який був започаткований «Українським радіо» у 2000-му році.

Цього року – у День української писемності та мови – українці вперше писали радіодиктант національної єдності в умовах широкомасштабної війни: військові – на фронті, жителі міст, які потрапили під російські обстріли – в укриттях, біженці – у нових місцях свого перебування в України чи за кордоном. Авторкою тексту вперше була жінка – письменниця Ірина Цілик. Сам радіодиктант читала акторка Герой України Ада Роговцева. Текст присвячений рідному дому, адже свої домівки внаслідок війни Росії проти України втратили мільйони людей. Суспільне Мовлення наголосило, що мета радіодиктанту – «об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу».

          Працівники Первомайського районного відділу №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях вкотре долучилися до написання диктанту національної єдності. Адже ми повинні  докладати зусиль аби українська мова розвивалася, нею варто розмовляти, писати, використовувати за будь-яких умов, адже вона наша рідна мова.

 

Євгеній Пономаренко

Інспектор Первомайського районного відділу №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях

 


Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь