Благодатненська сільська рада повідомляє, про єдину онлайн платформу для підтримки агровиробників – Державний аграрний реєстр

Дата: 30.08.2022 10:47
Кількість переглядів: 404

12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України відкрило для реєстрації єдину онлайн платформу для підтримки агровиробників – Державний аграрний реєстр (далі - ДАР) (https://www.dar.gov.ua).

ДАР працює подібно до реєстрів сільгоспвиробників, які існують у всіх країнах-членах ЄС. Виробники сільськогосподарської продукції, зареєстровані в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також технічної та гуманітарної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

Починаючи з 01 вересня 2022 року у ДАР відкривається прийом заявок в рамках нової програми допомоги малим агровиробникам, які мають в обробітку до 120га сільськогосподарських угідь, або від 3 до 100 голів корів:

бюджетна субсидія на одиницю оброблювальних угідь сільськогосподарського призначення від 1 до 120га для провадження сільськогосподарської діяльності – у розмірі 3100 грн на 1га, але не більше              372,0 тис. грн для одного отримувача;

спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (від                3 до 100 голів корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, - у розмірі                          5300 грн на 1 корову, але не більше 530,0 тис. грн для одного отримувача.

Слід відмітити, що суб’єкт господарювання зможе скористуватися на вибір лише одним напрямком.

Отримання державної допомоги суб’єктам господарювання агропромислового комплексу буде надаватися виключно через ДАР.

Також звертаємо Вашу увагу на те, що завантажити наявні інформаційні матеріали про ДАР можна за посиланням: https://cutt.ly/RXWJA4M. У разі виникнення запитань, звертатися до відповідального експерта Світового банку Сергія ЗАМІДРИ за тел. (096)799-90-80 або e-mail: zamidra@gmail.com.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь