Запрошуємо до співпраці волонтерів!

Дата: 28.01.2022 09:06
Кількість переглядів: 517

 

Первомайський районний відділ №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області  запрошує до співпраці наполегливих, відповідальних, толерантних, ініціативних та оптимістичних особистостей для здійснення волонтерської діяльності.

Взаємодіючи із відділом пробації, Ви допомагатимете особам (суб’єктам пробації), які в силу різних обставин, умисно чи із необережності вчинили кримінальні  правопорушення, за які їх засуджено до покарань не пов’язаних з  позбавленням волі.

Діяльність волонтерів пробації здійснюється відповідно до Положення «Про організацію діяльності волонтерів пробації», затверджений Наказом Міністерства юстиції України  від 17.01.2017 року№98/5

 

 Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється волонтерами пробації за такими напрямками:

сприяння уповноваженим органам з питань пробації у здійсненні наглядових заходів за місцем роботи та навчання суб’єктів пробації;

участь у проведенні соціально-виховної роботи із суб’єктами пробації;

участь у складанні та реалізації індивідуальних планів роботи із суб’єктами пробації;

участь у проведенні індивідуально-профілактичної роботи із суб’єктами пробації;

надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги суб’єктам пробації;

сприяння у працевлаштуванні суб’єктів пробації, залученні їх до навчання, виховних заходів та соціально корисної діяльності;

сприяння у реалізації пробаційних програм стосовно суб’єктів пробації, звільнених від відбування покарання з випробуванням;

участь у реалізації інших заходів, спрямованих на виправлення суб’єктів пробації та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

 Діяльність волонтерів пробації, пов’язана із здійсненням наглядових заходів за дотриманням суб’єктами пробації обов’язків, визначених законом та покладених на них рішенням суду, передбачає участь у:

перевірці суб’єктів пробації за місцем роботи або навчання;

перевірці виконання обов’язків, покладених рішенням суду на осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням;

перевірці достовірності поважних причин, що обумовили неявку суб’єктів пробації до уповноваженого органу з питань пробації в призначений строк;

заходах, пов’язаних з початковим розшуком суб’єктів пробації, місцезнаходження яких невідоме.

 Залучення особи до волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, здійснюється уповноваженим органом з питань пробації за письмовою заявою цієї особи після проходження співбесіди з працівником уповноваженого органу з питань пробації та заповнення анкети волонтера пробації.

 Кандидату у волонтери пробації уповноваженим органом з питань пробації може бути встановлений випробувальний строк до трьох місяців, під час якого вивчаються його моральні та ділові якості.

До волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, не залучаються особи, які мають не погашену чи не зняту в установленому законом порядку судимість, а також особи, які раніше були виключені уповноваженим органом з питань пробації зі складу волонтерів пробації через допущення дій і вчинків, які негативно вплинули на репутацію волонтера пробації, уповноваженого органу з питань пробації, порушили права суб’єктів пробації.

Уповноважений орган з питань пробації укладає з волонтером пробації, який бере участь у здійсненні нагляду за суб’єктами пробації та проведенні з ними соціально-виховної роботи, договір про провадження волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією (далі – договір).

За договором одна сторона (волонтер) зобов’язується за завданням іншої сторони (уповноважений орган з питань пробації) особисто безоплатно здійснювати волонтерську діяльність протягом установленого в договорі строку, а уповноважений орган з питань пробації зобов’язується забезпечити волонтеру пробації можливості для здійснення волонтерської діяльності.

 

Ми Вас чекаємо за адресою: вул. Шевченка, 207, смт. Арбузинка Миколаївської області, поштовий індекс 55301. Тел.: (05132) 3-09-72.

Електронна скринька: mk17@probation.gov.ua, mk_17probation@ukr.net.

 

Євгеній Пономаренко

Інспектор Первомайського районного відділу №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь