Заходи соціальної та професійної адаптації учасників АТО/ ООС

Дата: 08.12.2021 09:40
Кількість переглядів: 445

Серед соціальних гарантій для учасників антитерористичної операції передбачені заходи соціальної та професійної адаптації.  Це заходи, спрямовані на відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь учасників АТО шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

 

Урядом реалізується відповідна бюджетна програма за рахунок коштів державного бюджету. Виконавцем цієї програми щодо організації заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, постраждалих учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб проводить управління соціального захисту населення.

 

Професійну адаптацію учасників АТО за робітничими професіями здійснюється шляхом: професійної орієнтації; первинної професійної підготовки; перепідготовки; підвищення кваліфікації з урахуванням навичок, умінь та побажань.

 

 Для отримання послуг з професійної адаптації необхідно  звернутись із заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) та документами наступними документами:
– копія індивідуальної програми реабілітації (для інвалідів війни);
– копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни, або учасника війни, що засвідчена підписом власника;
– копія документа, що підтверджує безпосередню участь в АТО або забезпеченні її проведення з перебуванням безпосередньо в районах проведення АТО у період її проведення, що засвідчена підписом учасника АТО.

  

Строк професійного навчання становить не більше 12 місяців, строк підвищення кваліфікації -навчання на курсах цільового призначення становить не більше 500 годин.

 

Найчастіше за професійним навчанням звертаються бажаючі навчатись на водія автотранспортних засобів та отримати посвідчення водія категорії «В» або «С».

Таке навчання проводиться у місті Первомайську на базі автошколи.

Орган соціального захисту населення реєструє заяву особи у журналі, видає особі направлення до центру зайнятості або іншої установи на професійну орієнтацію за вибором напряму професійного навчання.

Навчання на водія автотранспортних засобів розпочинається по мірі утворення групи у кількості 20- 30 осіб.

 

Детальнішу інформацію можна отримати в управлінні соціального захисту населення Первомайської РДА за адресою:  м. Первомайськ, вул. Київська, 50,  кабінет.3,за телефоном (05161)75126 або у відділах соціального заходу територіальних громад.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь