Своєчасна сплата податків та зборів до місцевих бюджетів – запорука соціального та економічного розвитку громади

Дата: 17.11.2021 09:16
Кількість переглядів: 533

          Арбузинська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області нагадує платникам податків, що місцеві бюджети за своїм змістом є важливим важелем у системі управління, основою фінансового забезпечення як окремих територіальних громад, так і регіону в цілому. За допомогою місцевих бюджетів також вирішуються надзвичайно важливі питання економічного розвитку країни в цілому. 

          Сплачені місцеві податки і збори забезпечують проведення політики вирівнювання рівнів соціального та економічного розвитку територій, а також їх комплексного розвитку. 

          Це надходження податку на доходи фізичних осіб, плати за землю,  єдиного податку, екологічного податку, податку на нерухоме майно, транспортного податку. Саме ці зазначені податки і збори становлять основну дохідну статтю бюджетів територіальних громад міст, селищ, сіл та їх об'єднань і направляються на підтримку та розвиток місцевої інфраструктури. 

          Слід зазначити, що податківцями вживається цілий комплекс заходів стягнення податкового боргу, передбачений законодавством. 

          Звертаємо увагу платників, що допускати несплату податкових зобов’язань для вирішення свої фінансових проблем за рахунок коштів бюджету є не найкращою ідеєю. 

          Враховуючи викладене, з метою уникнення додаткового навантаження у вигляді нарахування штрафних санкцій та пені за несвоєчасну сплату, звертаємося до платників податків своєчасно та у повному обсязі виконувати зобов’язання щодо сплати усіх податків, зборів та платежів, зокрема до місцевих бюджетів. 

 Звертаємо увагу! 

          Для уточнення інформації про суми, дати та підстави виникнення податкового боргу пропонуємо перевірити повідомлення в Електронному кабінеті або звернутись до фахівців управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС в Миколаївській  області та Арбузинської ДПІ. Також перевірити наявність податкового боргу можливо на субсайті територіальних органів ДПС в Миколаївській області вебпорталу ДПС (https://mk.tax.gov.ua). 

          Крім того, платники податків – юридичні особи та фізичні особи-підприємці мають можливість переконатися про відсутність податкового боргу або, навпаки, – дізнатися про його наявність, з інформації яка розміщена на вебпорталі ДПС (tax.gov.ua). за посиланням (http://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/29636.htlm). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь