Щодо вимог до органічних харчових продуктів

Дата: 06.10.2021 15:21
Кількість переглядів: 985

      14 липня 2021 року Верховною Радою було  прийнято Закон "Про внесення змін до розділу XI "Перехідні положення" Закону України "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції"

      Основною метою внесення змін є недопущення зупинки торгівлі органічною продукцією на території України, а також усунення перешкод для отримання українськими виробниками державної підтримки у сумі 50 млн. грн. у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції.

      Положення Закону передбачають наступне:

       - тимчасово, до 1 січня 2024 року, дозволено суб’єктам господарювання реалізовувати сільськогосподарську продукцію як органічну та використовувати напис «органічний продукт» у власних назвах продуктів та торговельних марках, а також - позначення та написи «органічний», «біодинамічний», «біологічний», «екологічний», «органік» та/або будь-які однокореневі та/або похідні слова від цих слів з префіксами «біо-», «еко-» у разі наявності у них чинного сертифіката, виданого органом іноземної сертифікації.

     -  тимчасово, 1 січня 2022 року, визнано зазначених суб’єктів господарювання виробниками органічної сільськогосподарської продукції для цілей Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

        Саме це дає можливість запустити державну підтримку суб’єктам органічного господарювання при дотримані певних вимог. Порядок (детальні правила) органічного виробництва та обігу органічної продукції затверджуються Кабінетом Міністрів України і регулюються вище зазначеним Законом України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь