Повідомляємо про факти виявлення 2-хлоретанолу в камеді рожевого дерева (Е 410), яка використана в складі спецій, що експортувались з Польщі

Дата: 26.07.2021 15:39
Кількість переглядів: 841

До Арбузинського управління Головного управління Держпродспоживслужби надійшло повідомлення Держпродспоживслужби від 20.07.2021 року отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 19 липня 2021 RASFF №2021.3681-fup стосовно виявлення 2-хлоретанолу в камеді рожевого дерева (Е 410), яка використана в складі спецій, що експортувались з Польщі (виробник: F.P.H. KRIST Kadzielawa, Gorbunkov Sp. z o.o., Dabrowa Tarnowska) до України (отримувач: ТОВ «Смаки Полісся»), вул. Героїв Майдану, 3, м. Новгород-Волинський, Житомирська обл., 11700).

      Відповідно до законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

     Про факти виявлення зазначеного продукту негайно повідомляти Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на електронну адресу ugukr_dpss@dpssmk.gov.ua

     Просимо опублікувати на офіційному сайті інформацію стосовно виявлення 2-хлоретанолу в камеді рожевого дерева (Е 410), яка використана в складі спецій отримувач: ТОВ «Смаки Полісся».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь