Арбузинське управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує про небезпечність стихійної торгівлі

Дата: 01.06.2021 16:26
Кількість переглядів: 1001

 Стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановлених місцях без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі.

     Місця стихійної торгівлі виникають у місцях масового перебування людей: на вулицях, у дворах, з рук, із землі, на зупинці автотранспорту, вокзалах, автомобільних шляхах. Приватні особи, які реалізують продукцію, не проходять медичних обстежень, і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія та інші. При відсутності документів неможливо встановити виробника продукції, умови зберігання і транспортування продукції, термін її придатності до споживання. Часто у місцях стихійної торгівлі реалізують харчові продукти без дотримання жодних санітарно-гігієнічних норм та без дотримання температурного режиму.

     Однак, це не лякає споживачів, як і не насторожує близькість дороги, пил, вихлопні гази автомобілів, комахи. Грубе порушення санітарних норм призводить до інфекційних захворювань та харчових отруєнь. Купуючи товар «з землі», люди ризикують серйозно нашкодити своєму здоров'ю та здоров’ю рідних.

Застерігаємо всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням цих харчових продуктів. Купуйте якісні продукти харчування на ринках та в продовольчих магазинах, де здійснюється контроль за якістю харчових продуктів.

Про виявлення випадків торгівлі на вулицях, у дворах, на тротуарах, у скверах, парках, під’їздах, з рук, із землі та в інших в невстановлених місцях повідомляти відділи поліції за номером 102.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь