Шановні користувачі, орендарі та власники земельних ділянок! Благодатненська сільська рада повідомляє вам про обов’язковість сплати земельного податку та орендної плати!

Дата: 28.04.2021 10:17
Кількість переглядів: 1871

Відповідно п. 14.1.72. Податкового кодексу України (ПКУ) земельний податок - обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених п. 281.1.ПКУ, а саме:  – інваліди першої і другої групи;

– фізичні  особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

– пенсіонери (за віком);

– ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

– фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Слід зауважити, що відповідно п. 281.2. ПКУ звільнення  від  сплати податку  за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання.

Згідно п. 14.1.136. ПКУ орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності теж є обов'язковим платежем, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою. Розмір та умови внесення орендної плати встановлюються у договорі оренди між орендодавцем (власником) і орендарем (п. 288.4. ПКУ).

За несплату земельного податку та орендної плати ви, в першу чергу, несете відповідальність перед Законом, пам’ятайте що від вашого розуміння та дотримання вимог чинного законодавства залежать соціальні виплати, благоустрій громади, утримування закладів дошкільної та позашкільної освіти основним джерелом наповнення якого, на сьогоднішній день, є збір за користування землею. Відкладати сплату земельного податку до останнього дня не варто, адже з наступного дня граничного строку діючим законодавством передбачено застосування штрафних санкцій . Відповідно до п. 126.1 ст.126 ПКУ у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання (крім випадків, передбачених п. 126.2 ст. 126 ПКУ) протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь