Благодатненська сільська рада повідомляє, щодо використання пестицидів та агрохімікатів на посівах сільськогосподарських культур

Дата: 01.04.2021 16:05
Кількість переглядів: 1061

Використовувати пестициди та агрохімікати на посівах сільськогосподарських культур, багаторічних насадженнях дозволено лише ті препарати, які зареєстровані у «Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання на території України», з відповідними нормами та на відповідній культурі та регламентується Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001.-98 «Транспортування ,збереження та застосування пестицидів у народному господарстві». Відповідно до яких, не пізніше, ніж за 3 доби до запланованих обробок, повідомлять органи місцевої влади, населення (через засоби масової інформації, сторінка у Фейсбуці, сайт органу місцевої влади). Повідомляти необхідно не лише за місцем реєстрації (якщо землі на межі двох або більше ОТГ, селищних або місцевих рад, то всі відповідні органи).

В повідомленні необхідно зазначати: назва господарства,відповідальна особа (ПІП, номер телефону) місце проведення обробітку (населений пункт), дата проведення обробітку, час обробітку, культура на якій буде проведений обробіток, назва препарату та діючої речовини, ступінь токсичності, форму та методи застосування, дозволені строки початку ручних робіт на суміжних ділянках (за потреби), дозволені строки на випасання худоби, проведення сінокосу та інше.

Господарствам необхідно розраховувати  час для проведення обробітку з18 годин вечора до 10 годин ранку та швидкості вітру до 3 м/с( дрібно крапельне ) і 4 м/с (крупно крапельне).

Тому виходячи з вищевикладеного та відповідно до ст..30,31,32 Закону України    « Про бджільництво » в разі проведення хімічної обробітки посівів просимо Вас повідомляти про дані роботи старост села с. Семеннівка (Герасименко І.),с.Садова (Мороз А.),с.Рябоконеве (Середенко Н.) с.Благодатне (Тофан Т.),с.Новогригорівка(спеціаліст -Воронцова Т.),с.Любоіванівка (спеціаліст -Потапова Т.)

 

Офіційний документ 

Розпорядження сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь