Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє про необхідності отримання аграріями допуску до проведення робіт з пестицидами та агрохімікатами

Дата: 01.04.2021 11:29
Кількість переглядів: 1013

Особам, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій всіх форм власності, фізичним особам-підприємцям, що організовують виконання таких робіт, необхідно одержати допуск та посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного проведення робіт з пестицидами і агрохімікатами.

     Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного проведення робіт з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність в особи протипоказань за станом здоров’я (відповідно до постанови КМУ від 18 вересня 1995 р. № 746).

      Працівники підприємств, установ та організації всіх форм власності та громадяни зобов’язані допускати до робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише тих осіб, які пройшли спеціальну підготовку, та мають на те відповідне посвідчення і допуск, що видаються Управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області щороку — зазначено в п. 2. ст. 18 Закону України «Про захист рослин».

     Особи, діяльність яких пов’язана з виконанням робіт з пестицидами та агрохімікатами, повинні мати при собі допуск (посвідчення), медичну книжку і наряд на виконання такої роботи (відповідно до постанови КМУ від 18 вересня 1995 р. № 746).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь