В Миколаєві працюватиме дві мобільні бригади, які вакцинуватимуть проти COVID-19

Дата: 01.02.2021 14:32
Кількість переглядів: 364

 

Фото без опису

 

На початку січня згідно з наказом управління охорони здоров’я в Миколаєві створено дві мобільні бригади в центрі первинної медико-санітарної допомоги №6 та №2.

 

До складу однієї бригади входять шість осіб: лікар-терапевт, дві медичні сестри та водій автотранспортного засоби і двоє фахівців додатково.

 

Про це розповіла Тетяна Цимбал заступник медичного директора з охорони дитинства КНП ММР «Центр первинної медико-санітарної допомоги №6» - координатор дій з питань вакцинування проти COVID-19.

 

Вона зазначила, що вже затверджена Дорожня карта з впровадження вакцинації проти COVID-19 і створені мобільні бригади. Імунізацію населення здійснюватимуть у п’ять етапів.

 

«Перший етап розпочнеться тоді, коли ми отримаємо вакцину і тоді ж розпочинається робота мобільних бригад. Спочатку вакцинуватимуться самі працівники бригади та медпрацівники ковідних шпиталів», - повідомила Тетяна Цимбал.

 

Мобільна бригада ЦПМСД №6 буде обслуговувати територію Заводського та Центрального районів Миколаєва і працюватиме із закладами, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, а саме:

 

- Міська лікарня №1;

- Міська дитяча лікарня №2;

- Пологовий будинок №1;

- та за потреби обласні лікувальні заклади, які знаходяться на відповідній території.

 

За день мобільні бригади мають вакцинувати 100 осіб. Вакцинуватись будуть лише особи з 18 років у разі підписання згоди. Після отримання вакцини людина має посидіти 30 хвилин, для того аби переконатися, що немає ніяких алергічних реакцій. Але Тетяна Цимбал запевнила, що у разі появи якихось ускладнень, мобільна бригада матиме додаткові медикаменти та засоби для надання невідкладної допомоги.

 

Також координатор дій з питань вакцинування проти COVID-19 зазначила, що вакцинування обов’язково має проводитись двічі.

 

Директор закладу Тетяна Ганусовська зауважила, що вакцинування проти COVID-19 необхідно для того, аби перервати ланцюг захворювання, який вирує по всьому світу. Адже саме тоді у населення виробиться імунітет, завдяки якому можна буде подолати цю страшну хворобу, яка забирає життя людей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь