Обстеження суб’єктів господарювання торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами

Дата: 03.07.2020 11:23
Кількість переглядів: 1160

УВАГА!

Шановні жителі Арбузинського району!

 

      Арбузинське міжрайонне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає Вашу увагу, що в зв’язку з підвищенням захворюваності на  коронавірусну хворобу та з метою контролю дотримання суб’єктами господарювання  профілактичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19,  проводяться перевірки суб’єктів господарювання  торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами.  Звертаємо увагу, що при відвідуванні Вами об’єктів торгівлі,  необхідно бути пильними та дотримуватися вимог, передбачених постановою Кабінету Міністрів України. В разі виявлення порушень повідомляйте органи місцевого самоврядування та Держпродспоживслужбу.

     Водночас повідомляємо про вимоги, які повинні дотримуватися суб’єктами господарювання при торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19:

     Перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам.

     На вході до закладу торгівлі, а також на кожному вході до торговельно-розважального центру повинні бути:

     - розміщені інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) та повідомлення з проханням до відвідувачів залишатися вдома (утриматися від відвідування) при наявності ознак респіраторних захворювань;

     - організовані місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;

     Дозволяється одночасне перебування відвідувачів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м. площі зали обслуговування.

    Необхідно обмеження контакту між працівниками та відвідувачами шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання 1,5м.

    Дозволяється організований допуск відвідувачів та перебування у закладі  лише у респіраторі або захисній масці ( у тому числі саморобній), так , щоб були покриті ніс та рот.

     Адміністрація/персонал самостійно забезпечує та контролює виконання умов з недопущення черг. Біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м.

     Ручки корзинок та візків для покупок  повинні оброблятися дезінфекційним засобом і розташовуватись окремо з табличкою «Продезінфіковано».

     Використані відвідувачами корзини та візки складаються окремо, проводиться дезінфекційна обробка ручок перед наступним використанням.

     Працівники закладів торгівлі, в тому числі, які видають замовлення та здійснюють розрахунок повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор та одноразові рукавички(ЗІЗ).

     Після кожного зняття ЗІЗ та одягання медичної маски або респіратора, одноразових рукавичок працівники миють руки з милом та обробляють антисептиком.

     Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

    - постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах;

    - інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;

    - проведення вологого прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів (ручки дверей, місця сидіння, раковини, столи тощо з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни;

    - організувати централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

     - обмежити масові збори працівників в закритих приміщеннях;

     - тимчасово відсторонити від роботи особи з групи ризику ( особи, які досягли 60-річного віку; особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет та хронічні захворювання легень).

     Враховуючи зростання кількості хворих на COVID-19 серед населення, погіршення епідемічної ситуації, основною причиною якої є недотримання карантинних вимог, Арбузинське міжрайонне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області попереджає про необхідність дотримання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, що є запорукою Вашого здоров’я.

Методичні рекомендації

Бажаємо здоров’я Вам та Вашим родинам!!!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь