ПАМЯТКА ЩОДО ОТРИМАННЯ ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНОГО ПАСПОРТУ та ОБСТЕЖЕННЯ ПАСІКИ

Дата: 29.05.2020 08:17
Кількість переглядів: 1223

ОТРИМАННЯ ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНОГО ПАСПОРТУ ПАСІКИ ВАРТІСТЬ ветеринарно-санітарного паспорту на пасіку – 50,88 грн (без НДС) (наказ 96 від 13.02.2013 Мінагрополітики). Здійснюється в територіальних управліннях Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області – колишні управління ветеринарної медицини).

(абз.1 ст.13 Закону України «Про бджільництво», п.5 Порядку реєстрації пасік, затверджений Наказом Міністерства аграрної політики України і Української академії аграрних наук за №184/82 від 20.09.2000)

ОБСТЕЖЕННЯ ПАСІКИ проводиться районними, міськими лікарнями ветеринарної медицини  (абз.1 ст.13 Закону України «Про бджільництво», п.4 Порядку реєстрації пасік, затверджений Наказом Міністерства аграрної політики України і Української академії аграрних наук за №184/82 від 20.09.2000)

КЛІНІЧНИЙ огляд – 1 бджолосім'ї -29,73 грн (без НДС) (наказ 96 від 13.02.2013 Мінагрополітики).

При видачі ветеринарно-санітарного паспорту вперше – клінічному огляду підлягають 100 % бджолосімей пасіки з відбором зразків.

При щорічному обстежені клінічному огляду підлягають не менше 10 % бджолосімей з відбором зразків.

ПРИ ОБСТЕЖЕННІ (ПАСПОРТИЗАЦІЇ) пасік для лабораторних досліджень відбирають матеріал від 10 % бджолосімей.

При щорічному обстеженні при наявності ветеринарно-санітарного паспорту дослідження безкоштовні.

При видачі вперше ветеринарно-санітарного паспорту дослідження (10 % від наявних бджолосімей): Вароатоз 15,33 грн., Нозематоз – 13,37 грн.,  Акарапідоз -13,37 грн., Американський гнилець – 143,47 грн., Європейський гнилець – 143,47 грн. (розмір плати зазначений без НДС).

 

ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ (ПАСІК)

Потужності з первинного виробництва підлягають державній реєстрації. (ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39.)

Реєстрація здійснюється в територіальних управліннях Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області – колишні управління ветеринарної медицини).  Для проведення реєстрації необхідно подати заяву встановленого зразка (додається). Державна реєстрація – БЕЗКОШТОВНО.

 

Крім того наголошуємо, що відповідно до п. 8 ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів.

 

Заява скачати

Додаток до заяви скачати 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь