ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА щодо програми здешевлення вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва

Дата: 17.04.2020 10:10
Кількість переглядів: 793

Механізм надання підтримки за даним напрямом визначено постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» від 01.03.2017 № 130 (із змінами від 03.03.2020 № 195).

З постановою можна ознайомитись за посиланням:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/130-2017-%D0%BF

 

Одержувачами бюджетних коштів є юридичні особи та фізичні особи - підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів.

 

Частковому здешевленню підлягає сільськогосподарська техніка та обладнання, які на момент оплати були включені до Переліку вітчизняної техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету.

З цим переліком можна ознайомитись на офіційному вебсайті Мінекономіки в підрубриці Промислова політика рубрики Діяльність або за посиланням:

https://www.me.gov.ua/Documents/List?lang=uk-UA&id=db6ade26-b223-4214-9caf-b9f8b73b4d28&tag=KomisiiaZFormuvanniaPerelikuVitchiznianoiTekhnikiTaObladnanniaDliaAgropromislovogoKompleksu-VartistYakikhChastkovoKompensutsiaZaRakhunokKoshtivDerzhavnogoBiudzhetu

 

Часткова компенсація надається  на безповоротній основі у розмірі                25 % вартості (без урахування податку на додану вартість). 

 

Оплата за техніку і обладнання та її компенсація проводиться виключно через уповноважені банки, які підписали з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва. З переліком уповноважених банків можна ознайомитись на вебсторінці департаменту офіційного вебсайту облдержадміністрації за посиланням:

http://www.mk.gov.ua/ua/oda/pidrozidyly/apk/financy_pidtymka/

або на сторінці департаменту в соціальній мережі Facebook за посиланням:

https://www.facebook.com/apk.mykolayiv/

 

Які дії необхідно зробити, щоб отримати часткову компенсацію?

  • Ознайомитись з Переліком техніки та обладнання;
  • Визначитись із необхідною технікою та обладнанням заводу-виробника або його постачальника, що входить до вказаного Переліку;
  • Здійснити оплату за техніку чи обладнання через уповноважений банк;
  • Подати до уповноваженого банку, через який здійснено оплату техніки та обладнання, заявку та підтвердні документи щодо їх придбання, а саме:

копію платіжного доручення;

акт приймання-передачі техніки та обладнання;

свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та/або машини (якщо техніка підлягає обов’язковій державній або відомчій реєстрації);

довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справленням яких покладено на контролюючі органи.

 

Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації запрошує скористатися державною підтримкою через механізм здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Придбавайте сучасну аграрну техніку та звертайтеся до уповноважених банків за фінансовою підтримкою!

Відстежуйте корисну інформацію щодо впровадження державної підтримки на вебсайтах департаменту.

 

Звертайтеся за довідками за телефонами департаменту агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації: (0512)37 78 05, 37 74 02.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь