УВАГА! ГРИП ПТИЦІ!

Дата: 21.01.2020 08:41
Кількість переглядів: 551

До Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області 18.01.2020 в ПП «Хутір» (с. Бугаків Немирівського району Вінницької області) було зареєстровано загибель птиці.

     Рішенням головного державного ветеринарного інспектора Вінницької області від 18.01.2020 № 02/01 до з’ясування обставин загибелі птиці та встановлення діагнозу були введені карантинні обмеження на 72 години.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 19.01.2020 встановлено діагноз на грип птиці (звіт про результати дослідження № 000453 п.м./20 від 19.01.2020).

     За попередньою інформацією в ПП «Хутір» станом на 01.01.2020 утримувалося близько 98 тис. голів птиці яєчного напрямку.

З метою координації дій з локалізації і ліквідації спалаху грипу птиці та проведення епізоотичного розслідування до місця події відряджено групу експертів Держпродспоживслужби та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

     На 20.01.2020 заплановано засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Немирівській районній державній адміністрації, рішенням якої буде затверджено план з ліквідації захворювання, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника грипу птиці.

Наразі, відповідно до вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, зразки біоматеріалу будуть направлені для проведення відповідних досліджень та зберігання в міжнародну референс-лабораторію.

Ситуація знаходиться під контролем Головного управління Держпродспложивслужби у Вінницькій області.

 

Офіційний лист


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь